mei 23, 2015

Struisvogelpolitiek

struisvogelIk moet iets bekennen; ik kijk nooit naar het journaal en ik lees ook geen krant. De site van de telegraaf, daar kijk ik af en toe nog op. Maar dat noem ik geen krant. Ik vermijd alle actualiteit; ik doe aan struisvogelpolitiek.

Vroeger wilden mijn ouders altijd naar het nieuws kijken – en dat vonden mijn zusjes en ik sáái! Nu zap ik snel weg als het journaal begint, en dat is niet omdat het saai is – was het maar saai. Er is zoveel ellende dat ik er voor kies om mijn kop heel erg diep in het zand te steken. Vraag me dus niet wie de huidige minister van financiën is; ik weet het echt niet.

Daarom doe ik aan struisvogelpolitiek.

Natuurlijk is er ook nieuws dat zelfs ik niet mis; MH17, Carlie Hebdo, de aardbeving in Nepal. Ik hoor er wat over, en kan daarna niet meer stoppen met lezen. Ik google me suf en ik kijk ineens elk journaal. Ik zie alle rottige filmpjes die er maar te vinden zijn op internet, ik lees alle treurige ooggetuigenverslagen.

En dan weet ik weer waarom ik dus nooit naar het journaal kijk; ik kan er niet tegen, al die ellende. Het laat me niet los.

Kijk jij altijd naar het journaal? Lees jij de kranten?

2 Comments on “Struisvogelpolitiek

Elise
mei 23, 2015 at 10:20 pm

Ik doe het omgekeerd: ik kijk het journaal bijna altijd en ik lees de krant, maar ik vermijd juist alle gruwelijke filmpjes op internet. Ik ben wel blij met het filter dat de nieuwsredacties toepassen.

Beantwoorden
MariePie
mei 25, 2015 at 8:43 pm

Ik heb ook altijd spijt als ik die filmpjes heb gekeken, maar ik kan het meestal toch niet laten. Stom he.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *