oktober 19, 2016

Niets doen

Mijn man zegt regelmatig tegen me ´ga toch eens even zitten!´. Ik heb altijd wat te doen en ren vaak als een kip zonder kop door het huis – vaatwasser in- en uitruimen, de was opvouwen (aan strijken doe ik niet), de vloer swifferen…  En de badkamer moet ook weer eens nodig worden gepoetst.

Niet dat je daar iets van ziet bij ons thuis, van al dat gedoe. Er liggen altijd bergen was, het is nooit echt schoon en je breekt je nek over het speelgoed.

let-it-go-print

Art print by Matthew Taylor Wilson

Ik vind dat ik pas mag gaan zitten als alles af is, maar dat is het natuurlijk nooit. Wat dat betreft doen mannen het toch beter – de mijne in elk geval wel. De was, daar komt hij niet meer bij in de buurt sinds hij me een keer op het werk belde met de vraag ‘ik heb per ongeluk allesreiniger in de wasmachine gedaan in plaats van wasmiddel. Wat moet ik nu doen?’. Het speelgoed; daar hink-stap-springt hij gewoon overheen en hij zíet niet eens of iets vies is of schoon. Maar ik, ik maak me ’s avonds al druk om welke kleren de kinderen de volgende dag aan moeten, en of er nog genoeg brood is.

Zoveel van jezelf moeten, daar word je moe van. Misschien moet ik een cursus mindfullness gaan doen. Maar het woord ‘mindfullness’ alleen al, daar moet ik van kotsen. Toch is het een mooi idee; leven in het nu, leven met volle aandacht. Voor mij is mindfullness; laat het los, laat het gaan.

Dus eigenlijk is Elsa gewoon mijn mindfullnesscoach. En mijn man heeft ook gelijk; af en toe moet ik gewoon even gaan zitten, en daarbij dan heel hard denken ‘laat het los, laat het gaan!’.

Moet jij ook van alles van jezelf of kun je het laten gaan?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 Comments on “Niets doen

Ankie
oktober 19, 2016 at 10:12 am

Haha herkenbaar! ?

Beantwoorden
Margot
oktober 19, 2016 at 4:27 pm

Lang leve Netflix….. toch?

Beantwoorden
Emy Maduro
oktober 19, 2016 at 5:13 pm

Hier precies hetzelfde! Mindfulnes…. Nee, daar moet ik ook niet aandenken. Dat is gewoon een trend + een ideaalbeeld wat je toch nooit helemaal kunt bereiken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *