april 12, 2015

Hardlopen voor moeders

Hardlopen voor moeders

Ik ben ooit begonnen met hardlopen omdat ik de zwangerschapskilo’s maar niet kwijt raakte. Ik gaf me op voor start to run; elke zaterdagochtend rennen door het bos, en na een paar weken (of waren het maanden?) liep ik de 5 kilometer. Oh ja, en die zwangerschapskilo’s vlogen er af! Daarna heb ik getraind bij Sjef; samen met de altijd vrolijke trainer gingen we in een groepje door ons bos rennen. Maar na een tijdje ben ik er mee gestopt; te druk, geen tijd, je kent het wel… Ik nam me voor dat ik dan wel zelf zou gaan hardlopen, ’s avonds ofzo. Dat kwam er natuurlijk niet van; ik lag liever op de bank naar ‘ help, mijn man is klusser!’ te kijken met een grote reep chocolade. Na een tijdje heb ik het hardlopen toch maar weer opgepakt.

Hardlopen

Hardlopen voor moeders: een stok achter de deur

Nu ben ik zo’n afschuwelijke moeder die haar kinderen naar school brengt in haar hardloopoutfit. Maar daar heb ik een goede reden voor; het is mijn spreekwoordelijke stok achter de deur. Als ik dat niet zou doen, zou er van hardlopen niks terecht komen!

Op maandag en vrijdag ben ik vrij; dan breng ik de kinderen naar school. Ik douche dan niet (sorry, andere ouders!*) – ik trek ’s morgens mijn hardloopkloffie aan, breng de kinderen naar school en daarna rijd ik meteen door naar het bos. Ik stap uit de auto, loop het bos in en ik ga rennen. Na ongeveer twee minuten denk ik dan; dit is saai. Ik houd dit niet vol! Maar ja, ik ben er toch, dus ik loop maar door. En ik moet zeggen, na een poosje loop ik wel lekker. Ik verzin wat spelletjes om het hardlopen leuk te maken. Ik loop niet met muziek; ik vind het heerlijk om naar de vogeltjes te luisteren. Ik denk wat na, blaas stoom af en kom tot rust.

Die stok achter de deur heb ik gewoon nodig. Anders kan ik altijd wel een excuus verzinnen om niet te gaan; ik moet de was doen, de boodschappen moeten worden gedaan, de badkamer moet nodig worden gepoetst. Maar nu zijn de maandag- en vrijdagochtend gewoon van mij. Ik draaf wat door het bos met een knalrode kop, en daarna komt de rest pas weer!

Wat is jouw stok achter de deur (om te gaan hardlopen) – of heb je die niet nodig?

* Ik douche natuurlijk wel als ik thuis kom, duh!

4 Comments on “Hardlopen voor moeders

Sjef(fect)
mei 9, 2015 at 8:10 pm

Supergoed dat je de schoentjes weer hebt aangetrokken… ennuh, het gaat je al weer prima af op de zaterdagochtend bij ook “jouw” loopkluppie: http://www.2run2runners.nl !!!

Beantwoorden
MariePie
mei 25, 2015 at 8:45 pm

Kan ook niet anders met zo´n trainer hè! Ik heb vandaag netjes de herstelloop gedaan!

Beantwoorden
De Boysère Thierry
mei 10, 2015 at 10:05 am

Hi Marie. Gewoon door gaan lopen tot je kinderen ook mee willen . Net gebeuren voor mij en mij dochter Tessa voor de Wings for Life in Breda . 15km voor haar. 19 voor mij. Tot Ziens

Beantwoorden
MariePie
mei 25, 2015 at 8:44 pm

Hoi Thierry, Luc gaat nu soms al mee, maar dan gaat hij op de fiets. Super leuk dat je met Tessa loopt!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *